Workshops en groepssessies

 

Wij verzorgen bijeenkomsten waarin we u de veelzijdige uitwerking van muziek willen laten ervaren, zowel actief als passief. Op deze manier ervaart u dat u op een laagdrempelige manier muziek kunt beleven en beoefenen met gelijkgestemden. Het begeleiden van deze bijeenkomsten passen we vanuit onze jarenlange ervaring toe en stemmen we af op de groep waar we op dat moment mee werken. 

 

De bijeenkomsten bieden we aan vanuit onze praktijk  'InHarmonie', welke is gehuisvest in studio Musica Son te Groningen. We kunnen ook op locatie workshops en meerdere sessies bieden.

 

Hieronder vindt u een overzicht van de workshops en trainingen die we bieden:

 

Workshop zingen
Gedurende deze eenmalige workshop staat het samen zingen en plezier beleven in het zingen voorop. We verkennen de mogelijkheden van de eigen stem en werken aan een aantal zangtechnieken (adem, klankvorming, ritme). Verder zingen we bekende liedjes en canons. Ervaring met zingen in het verleden is niet nodig.              

De workshop duurt ongeveer 2 uur.                                                                                                                                                                                   

Samen zingen: 6 repetities met een afsluitende presentatie
Tijdens de repetities wordt dieper ingegaan op het trainen van het muzikale gehoor en de eigen stem. We zullen verschillende stemoefeningen doen en leren samen te zingen en te luisteren naar elkaar. Deze repetities zullen worden afgesloten met een presentatie aan familie en vrienden.  Ook tijdens de repetities staat het samen plezier beleven in zingen centraal.

Elke repetitie duurt ongeveer 2 uur.

                                                                                                                            

Workshop: muziek beleven "anders leren luisteren naar muziek"
Het luisteren naar muziek lukt, vanwege uw slechthorendheid, niet meer goed. U heeft waarschijnlijk een herinnering aan hoe muziek vroeger klonk (toen u nog of beter hoorde). Wanneer u het idee van hoe muziek ‘hoort’ te klinken los kunt laten en anders leert luisteren naar muziek, kunt u wellicht weer van muziek gaan genieten. Tijdens deze eenmalige workshop ontdekt u, samen met andere deelnemers, wat er mogelijk is en krijgt u adviezen hoe u thuis het luisteren naar uw favoriete muziek kunt trainen.

De workshop duurt ongeveer 2 1/2 uur.

 

Meerdere sessies: muziek beleven; anders leren luisteren naar muziek
Net als bij de eenmalige workshop gaan we samen op een muzikale ontdekkingsreis. Wat maakt de muziek los bij u. Hoe kunt u op een andere manier naar muziek luisteren en hier (weer) van genieten. In meerdere sessies wordt er dieper ingegaan op verschillende muziekstijlen en muziekinstrumenten en kunt u ontdekken wat u het meest prettig vindt om naar te luisteren.

Vier sessies van ongeveer 2 uur.

 

Muziekprogramma: "Tijd voor muziek" (voor kinderen)

Dit muziekprogramma is speciaal bedoeld voor dove en slechthorende peuters en kleuters, maar ook geschikt voor horende kinderen met een spraak- taalontwikkelingsstoornis. Omdat muziek een positief effect heeft op de communicatieve functie, de spraaktaalontwikkeling en op de sociaal- emotionele ontwikkeling van kinderen, laten we zien hoe muziek is in te zetten om deze ontwikkelingsgebieden te stimuleren. we verzorgen eenmalige workshops, maar het is ook mogelijk om meerdere sessies, verspreid over een bepaalde periode te organiseren. Dit muziekprogramma is zeer geschikt om in te zetten in speciale peutergroepen of dagbestedingsgroepen.

De workshop duurt ongeveer 2 uur.